Els jadrins dels Arts d’Estiu

Aquest divendres va començar la quarta edició d’Arts d’Estiu. Es tracta d’un festival multidisciplinar que se celebra durant l’estiu, en concret les nits de divendres dels mesos de juliol i agost, a Pineda de Mar.

Dit així no té gaire encant, d’acord. Però si a sobre la taula hi posem noms com Sergio Dalma, Mishima, Els Pets, Miguel Poveda, Carlos Latre, Amics de les Arts, Leo Harlem… la cosa canvia, oi?

Mireu el vídeo!

Xevi Gómez és el director del festival. Un jove de poc més de 30 anys que té un talent innat per programar esdeveniment amb un cartell excel·lent a un preu raonable. Aquest és el secret de l’èxit d’Arts d’Estiu. L’acurada selecció dels espectacles a un preu assequible per a tots els públics.

M’encanta i em trec el barret amb la frase que en Xevi va regalar a l’entrevista que li van fer els companys de El Periodico: “No tenim jardins preciosos ni la fama d’altres festivals”. Estic mig d’acord amb tu nen. Potser Pineda no és el poble més bonic de la comarca, però el càstig comunicatiu que rebem per la situació geogràfica que tenim és imperdonable.

M’explico. El fet que Arts d’Estiu no tingui el ressò mediàtic que es mereix, a banda del modest pressupost del festival que no pot invertir el que altres en comunicació, és la seva ubicació. Lamentablement (i això va pels mitjans de comunicació) Pineda de Mar es troba fora de l’àrea metropolinana de Barcelona i el que passa aquí o és una desgràcia de les bones o ningú li fot cas. Mediàticament no som de ningú. Massa lluny de Barcelona i, per pocs quilòmetres, fora de la província de Girona.

Podríem citar ple d’esdeveniment ben organitzats a l’Alt Maresme amb un ressò mediàtic ben pobre als mitjans de comunicació nacionals. Immerescut. La Fira Màgica de Santa Susanna, La Mostra Nacional de Teatre Amateur, l’Ironman que es porta a terme a Calella…

Però la voluntat, el saber fer i la competència professional del organitzadors d’aquestes activitats han servit per esquivar aquesta poca ajuda. L’èxit dels festivals està assegurat si els veïns i veïnes de la població s’hi impliquen.

Us animo a tots a anar-hi un divendres. La programació és variada, doneu-hi un cop d’ull. Segur que trobeu un espectacle que us agrada.

Que per molts anys i molts jardins!

Deja un comentario